Groningen

Komende activiteiten van Groei en Bloei afdeling Groningen

Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van september met informatie voor de activiteiten van de vereniging Groei en Bloei. 

- Programma t/m december 2019
- Terugblik Open Tuinenweekend 20-21 juli
- Plant van de maand
- Websiteprogramma wordt vernieuwd

Laat ons weten wat u vindt via deze link!
Met vriendelijke groet, Petra Grootscholten

Nieuw programma!

Beste Tuinliefhebbers,

Met dit bericht sturen wij (bestuur van Groei en Bloei afdeling Groningen) u het nieuwe programma toe.

Zoals is afgesproken in de jaarvergadering in februari jl., willen we toe naar een seizoen dat loopt van januari-januari. Vandaar dat u nu niet een folder toegestuurd krijgt, maar een document (en Initiates file downloadlink naar de website) voor de periode t/m december per mail.

Neem gauw een kijkje naar de komende activiteiten! Zien we u bij de wildplukwandeling, het bloemschikken of de lezing van Marijke Akerboom? 

 

Terugblik; Open Tuinen Weekend Groei&Bloei Groningen

Ons Jaarlijkse hoogtepunt in het tuinseizoen!

Onze afdeling, Groei&Bloei Groningen, was 20 - 21 juli aan de beurt in de tuinestafette van rayon Groningen.

Ook in de krant, Dagblad van het Noorden (hieronder), werd "reclame" gemaakt. 

De zaterdag verliep wat regenachtig hier en daar, maar de zondag was echt een tuindag. Hopelijk heeft u genoten, tuineigenaren leren kennen en neiuwe ideeƫn opgedaan. Hartelijk dank ook namens Coby Swarte en Gretha Reigersberg voor de tuineignaren, die hun tuin hebben opgengesteld voor het publiek!! Toppers!!

Plant van de maand september; Indian Summer

Sommige mensen denken misschien al aan de herfst, maar met trompetbloem, kardinaalsmuts, Japanse lavendelheide, schoonvrucht en pruikenboom is zowel de tuin als het terras nieuw leven in te blazen. Samen vormen ze met hun opvallende vormen en schitterende kleuren een prima investering in het Indian Summer-gevoel en wordt het genieten van een mooie nazomer.
Trompetbloem is een klimmer die in de nazomer rijk bloeit met oranje, rode en gele trompetvormige bloemen. Er zijn snel groeiende grote variĆ«teiten, maar sinds kort ook een aantal compactere soorten onder de naam 'Summer Jazz' die geschikt zijn voor kleinere tuinen of om in potten te zetten. 
Kardinaalsmuts is een bekende bladhoudende heester met bladeren die wit-, goud of geelbont kunnen zijn. Cultivars als 'Emerald Gaiety' en Emerald 'n' Gold zijn mooi in combinatie met andere Indian Summer-planten. De opvallende cultivars 'Heespierrolino', 'Blondy' en 'Harlequin' zijn bijna wit van kleur. 
Japanse lavendelheide kent veel cultivars die in september karakteristiek zijn om hun knop- en bladkleur. De meest voorkomende zijn 'Debutante', 'Cupido' en 'Forest Flame'. Opvallende nieuwe cultivars zijn 'Bolero', 'Carnaval' en 'Katsura'.
Schoonvrucht draagt in het najaar trossen paarse besjes. C. bodinieri 'Profusion' komt het meeste voor. 
Pruikenboom dankt zijn decoratieve waarde aan de bloem- en vruchtpluimen die samen een soort rookwolk of pruik vormen. Er zijn verschillende cultivars, de bekendste is Cotinus coggygria.  
(Met dank aan Bloemen Bureau Holland)

Websiteprogramma wordt vernieuwd!

Het hoofdbestuur heeft een update van het websiteprogramma voor ons in petto.

Dit betekent voor ons, dat alle gegevens van de website moeten worden overgezet naar de nieuwe format. Het fijne nieuws is, dat we dat zelf mogen doen en dat we daar drie weken de tijd voor hebben. Aangezien dit een enorme klus is, wil ik graag de losse activiteiten die u gewend bent op te zoeken onder het kopje "Activiteiten" van het komende periode pas op de website zichtbaar maken, als ik de nieuwe format tot mijn beschikking heb en kunnen inrichten. 
In oktober zal de website een nieuw uiterlijk hebben. De voorbeelden die we van het hoofdbestuur hebben ontvangen zien er mooi uit. We gaan het zien!
Het website adres blijft gelijk. U blijft ons vinden op www.groningen.groei.nl

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Stuur ons dan een e-mail waarin u dit aangeeft. Groei&Bloei heeft een privacyverklaring (gedateerd 10 juli 2018), die op de website van Groei&Bloei is te vinden