Groningen

Nieuwsbrief April 2024 Groei & Bloei Groningen

Beste tuinliefhebber,

Maart roert zijn staart, maar gelukkig is de natuur al volop aan het ontwaken. In deze nieuwsbrief aandacht voor:
- De stinzenplanten wandeling op zaterdag 6 april
- De lezing door Martin Knol op woensdag 17 april
- Het voorbereiden van de Lentemarkt: stekjes, stekjes, stekjes
- Oproep voor de nieuwsbrief: leden in de spotlights

Ik wens u zonnige paasdagen, veel leesplezier en graag tot ziens bij een van de activiteiten.

Willemien Betten

Stinzenplantenwandeling op zaterdag 6 april

Het voorjaar is begonnen! Ga met ons aan de wandel in de stad Groningen. Vorig jaar waren we bij de Fraeylemaborg, dit jaar gaan we, onder begeleiding van 2 IVN gidsen, genieten van de stinzenplanten in de stad. Deze dappere, kleurrijke voorjaarsbloeiers zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook belangrijke nectarleveranciers voor de eerste insecten.

Aanvang 10.30 
Locatie   Eetcafé Zondag, Kruissingel 1, 9712 XN Groningen
Kosten   Deelname aan deze excursie is gratis
Opgave  Willemien Betten groeienbloeigroningen(at)gmail.com

 

Lezing: tuin en welbevinden door Martin Knol

Voor velen van ons geeft het werken in de tuin vaak een weldadige ontspanning. Lekker buiten zijn, met je handen in de aarde en als alles lukt een mooi resultaat. Vanavond vertelt Martin Knol over de bijdrage die de buitenruimte kan leveren aan ons welbevinden en gezondheid. Hij ontwerpt onder meer tuinen bij zorginstellingen, scholen en kinderopvang. "Een tuin is geslaagd als mensen er gelukkig van worden", aldus Martin. Hij is een veelzijdig en bevlogen ontwerper met een missie. Daar vertelt hij ons vanavond alles over. Lees meer over Martin op www.martinknol.nl

Aanvang: 20.00
Locatie: MFC 't Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen
Kosten: gratis voor leden, €5,- voor niet-leden (contant betalen)

Lentemarkt: stekjes, stekjes, stekjes

Op zaterdag 25 mei a.s. vindt de jaarlijkse lentemarkt plaats. Dit jaar een extra feestelijke editie in verband met het 50-jarig bestaan van het Vinkhuys! Dus komt allen!
Om extra te genieten van de Lentemarkt is het goed om nu al vast te beginnen met het kweken van stekjes. Het is ontzettend leuk om plantjes te ruilen met collega tuiniers. En of je nu een grote of kleine tuin hebt, vaak heb je wel ergens net iets te veel van.

Oproep: leden in de spotlights

De leden van onze vereniging zetten zich in voor een mooie, groene samenleving vol planten, bollen, bomen, struiken en dieren. In de nieuwsbrief staan we elke maand stil bij het programma. Wat staat er op de agenda voor de komende maand en wat is er gebeurd. 
Het lijkt ons interessant om ook eens aandacht te besteden aan onze leden. Heb je een bijzondere collectie hosta's? Weet je heel veel van voedselbosjes? Ben je een expert op het gebied van dahlia's?
Vind je het leuk je kennis en kunde te delen? Laat het weten aan de redactie van de nieuwsbrief. Dan overleggen we of jezelf een stukje schrijft of in een interview van alles vertelt. 

Reacties kunnen naar Willemien Betten groeienbloeigroningen(at)gmail.com

 

 

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Stuur ons dan een e-mail waarin u dit aangeeft. Groei&Bloei heeft een privacyverklaring (gedateerd 10 juli 2018), die op de website van Groei&Bloei is te vinden