Groningen
bekijk online
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Beste tuinliefhebber,

Alweer de laatste nieuwsbrief voor de zomer. Het tuinseizoen is in volle gang, evenals de slakken in onze tuin. De Open Tuinen estafette is begonnen dus we kunnen in de hele provincie Groningen weer kijken hoe de tuinen van onze collega-tuinliefhebbers er dit jaar voor staan. Wij nemen in onze afdeling afscheid van twee toppers, Coby en Gretha. Daarom deze keer een extra lang item over de Open Tuinen in de afdeling Groningen.

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
- De Open Tuinen Dagen 8 & 9 juni 2024 en het afscheid van Coby en Gretha
- Terugblik op de Lentemarkt van 25 mei
- De inschrijving voor de avondbustocht is in volle gang!

Ik wens u zonnige zomermaanden, veel tuinplezier en graag tot ziens bij een van de activiteiten.

Willemien Betten

Open Tuinen Dagen 8 en 9 juni: Coby en Gretha zwaaien af!

Op 8 en 9 juni vinden de Open Tuinen dagen in onze afdeling plaats. 27 Tuinliefhebbers ontvangen u graag in hun tuin. Als bestuur zijn we natuurlijk super trots dat het weer gelukt is om zoveel enthousiaste tuiniers te verleiden tot deelname. Maar we voelen ook nostalgie, want het is de laatste keer dat deze 'monsterklus' door Coby en Gretha is geklaard. Zij hebben aangegeven dat het tijd is om te stoppen. Daar willen we bij stil staan. 
Coby Swarte is al vanaf 2003 voor de afdeling Groningen actief met het organiseren van het
Open Tuinen Weekend. In 2024 dus voor de 21e keer! Vanaf 2008 deed Coby de organisatie
samen met Gretha Reigersberg, voor Gretha is het nu de 16e keer. Zij doen hun werk zeer zorgvuldig. In de voorbereiding nemen zij contact op met tuineigenaars die hun tuinen open willen stellen voor bezoek, ze verzamelen de tekst voor de kleine folder en de grote estafettefolder. Ze laten de kleine folder drukken, zorgen voor de verspreiding van de folders binnen het gebied van de afdeling en zoeken steeds naar nieuwe tuinen en sponsoren. Tussendoor bezoeken zij de tuinen en brengen er promotiemateriaal van Groei&Bloei heen. Na afloop van het Open Tuinen weekend nemen zij contact op om te vragen hoe het is gegaan en hoeveel bezoekers er zijn geweest. Dankzij hun persoonlijke benadering groeide het aantal open tuinen van 24 in 2008 naar rond de 40 tuinen in de periode 2013-2022. 
Samen zijn zij voor onze afdeling ook jarenlang actief geweest met ledenwerving op beurzen, op de stekjesmarkt/lentemarkt bij het Vinkhuys en bij Kom in De Kas bij kwekerij de Bazuin in Eelde of andere kwekers waar wij als afdeling een stand hadden. Zij stonden ook bij de PR- en Informatietafel bij de lezingen in het Vinkhuys. De verkoop in de stands en bij de PR- en Informatietafel leverde geld op voor de afdeling, maar nog belangrijker: nieuwe leden. Samen waren zij een fantastisch team voor onze afdeling en voor ons als bestuur. En door hun inzet hebben ze veel leden geworven en mensen enthousiast gemaakt voor tuinieren. Wij zeggen dan ook heel, heel veel dank hiervoor!

 

Terugblik op Feestelijke lentemarkt!!!

De feestelijke editie van de Lentemarkt leek aanvankelijk een natte bedoening te worden. Het was koud en het regende toen de deelnemers hun waren gingen uitstallen. Gelukkig werd het in de loop van de ochtend droger. Het plein bij het Vinkhuys zag er heel feestelijk uit met al die planten, bloemstukjes, 2de hands gereedschap, ballonnen en partytenten. Omdat het Vinkhuys dit jaar 50 jaar bestaat was er zelfs voor muziek en dans gezorgd. Al met al werd het een hele gezellige Lentemarkt.

 

Dinsdag 2 juli avondbustocht!

Nog even en de jaarlijkse avondbustocht vindt weer plaats! Reserveer dus voor dinsdag 25 juni een plekje in de bus voor deze altijd weer verrassende en gezellige trip. We vertrekken om 18.15 van de parkeerplaats bij Kardinge. De kosten zijn € 20,- voor leden en € 25,- voor niet leden (contant betalen).

Opgeven onder vermelding van je naam, het aantal personen, e-mail en/of telefoonnummer kan bij Willemien Betten groeienbloeigroningen@gmail.com
 

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Stuur ons dan een e-mail waarin u dit aangeeft. Groei&Bloei heeft een privacyverklaring (gedateerd 10 juli 2018), die op de website van Groei&Bloei is te vinden