Jaarvergadering en Lezing Tuinen in Yorkshire

Voor de leden is er om 19.30 de jaarvergadering, waarin we het jaar kort doornemen, alle stukken vastleggen en u in de gelegenheid bent om vragen te stellen aan het bestuur.

Na de koffie is er een lezing door Ernst Flentge. Hij neemt ons alvast mee naar de zomer met mooie tuinen in Yorkshire.
Het graafschap Yorkshire, in het Noordoosten van Engeland, is bij ons bekend van de TV serie van de dierenarts James Harriot. Het kent vele drystone walls, is bekend van het nationale park de Yorkshire Dales, heeft een aantrekkingskracht op kunstenaars en dichters en is een graafschap met prachtige Engelse tuinen bv. het vlaggeschip Harlow Carr. In de lezing komen voor openbare tuinen aanbod zoals Newby Hall, Harewood Castle, Scampston Garden (ontworpen door Piet Oudolf) en (kleine) particuliere tuinen, welke vaak prijswinnaars zijn geweest. De gekozen tuinen geven een prachtig beeld van de Engelse tuincultuur, die u als liefhebber zeker een keer gezien moet hebben.

Datum:  Woensdag 8 februari 2023
Aanvang:  19.30 uur, lezing start om 20.15 uur