Groningen

Nieuwsbericht januari 2024 Groei & Bloei Groningen

Beste tuinliefhebber,

Allereerst wens ik u namens het bestuur van Groei&Bloei Groningen een heel mooi tuinjaar! Het is nog vroeg, maar ik zie de puntjes van allerlei bollen voorzichtig boven komen. En als het zonnetje schijnt, begint het bij mij alweer te kriebelen. Maar ik lees overal dat we nog even rustig moeten wachten. Dan maar een nieuwsbrief vol informatie.

Het nieuwe jaarprogramma is rond en ligt bij de drukker. Alvast een tipje van de sluier: een stinzenplanten excursie in Stad; de avondbustocht; een lezing door Jasper Helmantel en nog veel meer. Wilt u het alvast bekijken? Klik dan op de link op de homegagina van onze website Groningen.groei.nl

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
-De eerste workshop bloemschikken van 2024 op 26 februari
-De jaarvergadering, gevolgd door een interessante lezing door Hans van Wieren op 28 februari
-Het NBBE evenement in Ureterp
-Terugblik op het bloemschikken voor de Kerst op 16 decmber jl.
-Dringende oproep van het bestuur. 

Ik wens u veel leesplezier en graag tot ziens bij een van de activiteiten

Willemien Betten

P.S. Mist u onderwerpen in onze nieuwsbrief of heeft u suggesties? Laat het me weten via groeienbloeigroningen@gmail.com

Workshop Bloemschikken maandag 26 februari

Een nieuw jaar: een nieuwe serie workshops bloemschikken gaat op 26 februari van start. Onze docent Martin Geertsema zorgt ook in 2024 voor ideeën, mooie materialen en creatieve uitdaging. We zijn benieuwd naar zijn idee voor de start van het nieuwe jaar.

Neem uw eigen gereedschappen mee (mesje, schaar en ijzertangetje)

Datum:          Maandag 26 februari 2024
Aanvang:      19.30 - 22.00, let op nieuwe begin- en eindtijd!
Locatie:         De Fontein, Eikenlaan 255, 9741 EZ Groningen
Kosten:         Workshop   € 30,-  voor leden en € 35,-  voor niet-leden 
                    Werken met eigen materiaal voor gevorderden €10,-  leden, €15,- niet-leden 
                    (contant betalen)

Opgave:        Bij Klaaske Beekhuis | T 0594-611685 | klaaske.bd@hotmail.nl

Jaarvergadering en Lezing Hans van Wieren: tuinieren in het klein woensdag 28 februari

Voor de leden van Groei&Bloei Groningen begint om 19.30 de jaarvergadering. We kijken kort terug op 2023, de stukken worden vastgesteld en er is gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur.

Na een korte pauze volgt een lezing door Hans van Wieren. Hij neemt ons in zijn presentatie mee naar de wereld van het tuinieren op balkons, terrassen en in stadstuinen. Hans heeft zijn kennis over planten, struiken en bloemen verkregen door jarenlange ervaring in de plantenbranche. Hij geeft tips hoe we het hele jaar kunnen genieten van ons balkon of terras. Ook brengt hij bollen in potten mee die we in de pauze kunnen kopen.

Aanvang:      19.30 uur jaarvergadering; lezing 20.15 uur
Locatie:         MFC ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ  Groningen
Kosten:         gratis voor leden, €5,- voor niet-leden (contant betalen)

NBBE Evenement 9 maart

Op zaterdag 9 maart vindt het Noord Nederlands Bloemschik Evenement (NBBE) plaats. Deze keer is de plaats van handeling  multifunctioneel centrum "De Wier", de Telle 21 in Ureterp. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. Hun werkstukken zullen worden beoordeeld door een jury. In het middagprogramma zal een creatieve bloemschikdemonstratie worden verzorgd door Melissa Smedes.  
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NNBE.Groei(at)gmail.com

Wilt u meedoen als deelnemer? Vul dan voor 7 februari het inschrijfformulier in. Klik hier
Deelnemers van onze afdeling kunnen een bijdrage van € 20,- terug ontvangen. Daarvoor moeten ze na het evenement contact opnemen met  penningmeester Klaaske Beekhuis klaaske.bd@hotmail.nl

Terugblik 16 december bloemschikken voor de Kerst

Op zaterdag 16 december gingen we traditiegetrouw bloemschikken bij Linda Eising in Hooghalen. Het was volle bak in de fraai omgebouwde melkfabriek. De deelnemers hadden de keuze uit twee voorbeelden: een rond tafelstuk of een hoog frame. Linda gaf eerst verschillende mogelijkheden en technieken aan. Daarna gingen we zelf aan de slag. Voor koffie, thee en wat lekkers werd gezorgd, maar we hadden er bijna geen tijd en aandacht voor. Het was prachtig om te zien hoeveel variaties er aan het eind van de workshop op de tafels stonden! 

 

 

Oproep van het bestuur

De leden van onze vereniging zetten zich in voor een mooie, groene samenleving vol planten, bollen, bomen, struiken en dieren. Als bestuur organiseren we voor al onze leden workshops, lezingen en wandel-, fiets-, en bus- en autoexcursies. Dat  bestuur bestaat uit 5 leden van wie een aantal al vele, vele  jaren 'in functie' is. Zij hebben aangegeven dat het tijd is om het stokje door te geven in 2024!
Maar het vinden van nieuwe bestuursleden is geen eenvoudige taak. Vandaar onze dringende oproep: draag bij aan onze vereniging en zet je in!!
Vraag informatie bij de zittende bestuursleden of schuif aan bij een bestuursvergadering. Het is leuk, gezellig en zinvol.

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Stuur ons dan een e-mail waarin u dit aangeeft. Groei&Bloei heeft een privacyverklaring (gedateerd 10 juli 2018), die op de website van Groei&Bloei is te vinden