Groningen

Nieuwsberichten Groei en Bloei afdeling Groningen

Van de voorzitter,

2020 was een bijzonder jaar, ook voor Groei & Bloei. Veel van onze activiteiten zijn niet of beperkt doorgegaan en het lijkt erop dat ook 2021, zeker de eerste helft, dezelfde kant op gaat. Gelukkig hadden we het afgelopen jaar onze tuin – mooi dat de natuur zich niks van Corona aantrekt – maar de intermenselijke contacten, die we ook zo nodig hebben, waren tot een minimum beperkt. Als bestuur missen we evenzeer het contact met jullie. Achter de schermen werken wij echter gewoon door en op een zeker moment wordt alles weer als vanouds (hoop ik). De geplande activiteiten van het afgelopen jaar schorten we op tot betere tijden. Zo gauw daar iets meer over bekend is, hoort u van ons!

Begin februari hebben we als afdeling Groningen altijd onze jaarvergadering met een lezing in het Vinkhuys, maar deze kan natuurlijk niet doorgaan. Omdat we de jaarvergadering, oftewel de afsluiting van 2020, niet willen uitstellen, hebben we besloten de leden via een afzonderlijke mail alle vergaderstukken toe te sturen.

Laten we er, ondanks alle beperkingen, een mooi nieuw Groei & Bloei jaar van maken. Ik zie de eerste sneeuwklokjes al weer bovenkomen, dus kom maar op met dit jaar!

Met vriendelijke groot, Jenny Vogelzang.

 

Nav. bovenstaand bericht.
Via een afzonderlijke mail zullen de leden van Groei en Bloei Groningen het jaarverslag 2020, financieel jaarverslag en begroting 2020 toegestuurd krijgen.

Met een tuinclub mooie tuinen bezoeken; een derde interview

Klaaske Beekhuis, onze penningmeester van de afdeling, is ook lid van een tuinclub.
(Via de e-mail is dit interview met haar afgenomen.)
Deze tuinclub bestaat nu 8 jaar, heeft geen naam en bestaat uit een vaste groep van 12 personen. De club is niet vanuit Groei & Bloei opgestart. Een groep dames wilden graag tuinen bekijken van andere tuineigenaars.
Het doel is om gezellig met elkaar een middag op stap te gaan en dan mooie tuinen te bekijken. Daarmee kunnen zij ideeën opdoen voor de eigen tuin. Soms worden er plantjes en zaden ‘gescoord’ om die uit te proberen in de eigen tuin.
De tuinclub bezoekt tuinen in Groningen, Friesland en Drenthe, bij voorkeur kleine ‘burgertuinen’, siertuinen en moestuinen. Vooral siertuinen zijn de laatste jaren bekeken.
De club gaat vijf keer per jaar, een keer per maand op stap van mei t/m september.
Aan leden die een tuinclub willen beginnen geeft Klaaske het advies mee om het niet te groot te zoeken maar het met plezier en voor de gezelligheid te doen.

Wie wil graag in de nieuwsbrief vertellen over haar of zijn tuinclub?
Neem dan contact op met Eveline Hilhorst: ehil3tji@ziggo.nl

 

Valentijn

We hebben meer liefde nodig!!
Ah, de liefde. Kriebels in je buik, altijd voor elkaar klaarstaan, niet met of zonder de ander kunnen, flirten, onvoorwaardelijk op elkaar kunnen bouwen, vergeven, niet van elkaar af kunnen blijven, acceptatie: het zijn allemaal uitingen van liefde. Tussen partners, ouder en kind, vrienden of tussen jij en jezelf. We hebben meer liefde nodig. Vind je ook niet? 

De ene liefde is de andere niet. Dat hadden de oude Grieken al vroeg door.
Zij bestudeerden de liefde en deelden deze in acht soorten liefdes in.
Welke liefde jij op Valentijnsdag ook wilt vieren, 'Mooiwatbloemen' heeft er een passend boeket voor:

  • Zo is er een Philia-boeket voor vriendschappelijke liefde;
  • Vier je de passievolle liefde met Eros;
  • Verklaar je met Philautia de liefde aan jezelf;
  • Voed je de vertrouwde liefde tussen jou en een familielid met Storge;
  • Uit je jouw liefde voor alles dat er bestaat met het Agape-boeket;
  • Zie je de flirty liefde Ludus terug in dit boeket;
  • Geef je een Pragma-boeket wanneer het liefde voor het leven is;
  • En kan je aan niemand en niets anders denken? Dan past Mania bij jou. 

Dank aan Mooiwatbloemen.nl.

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Stuur ons dan een e-mail waarin u dit aangeeft. Groei&Bloei heeft een privacyverklaring (gedateerd 10 juli 2018), die op de website van Groei&Bloei is te vinden