Groningen

Open Tuinen Estafette zomer 2020

De overheid laat weer versoepelingen toe, we kunnen er meer op uit, als we ons maar aan de richtlijnen houden om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.
Coby en Gretha (onze boegbeelden voor het Open tuinen weekend van de afdeling Groningen) hebben al onze deelnemende tuineigenaren persoonlijk gesproken over het wel of niet openstellen van hun tuin in het Opentuinenweekend van onze afdeling op 1-2 augustus.
De tuineigenaren hebben veel tijd in hun tuin doorgebracht, hadden misschien wel meer tijd dan andere jaren, hebben hard gewerkt en vinden het heel fijn om hun tuin met anderen te kunnen delen.
Alle tuineigenaren van de afdeling Groningen hebben groen licht gegeven! 
U heeft waarschijnlijk de mooie eigen afdelingsfolder al in huis. In deze folder staan soms ook andere data van openstellingen van de tuin vermeld. Check voordat u van huis gaat of dit echt wel klopt op de website van het rayon (opentuinenestafettegroningen). De folder is in een eerder stadium gemaakt en kon niet meer worden aangepast. En natuurlijk volgen we de RIVM richtlijnen. U vindt ze hieronder weergegeven.

RIVM-richtlijnen
Wij verwachten dat onze tuinbezoekers zich aan de onderstaande richtlijnen houden:
•    Er is een looproute (bv. aan de ene kant gaat u de tuin in en aan de andere kant gaat u er weer uit)
•    Houd 1,5 meter afstand tot een ander, desnoods even wachten tot er verder gelopen kan worden. 
•    Kom alleen of met één huisgenoot
•    Er wordt geen koffie/thee geschonken; in tegenstelling tot vorige jaren zal er geen sprake zijn van gezellig rond een tafel zich met elkaar onderhouden en iets drinken. 
•    Geen toiletbezoek.
•    Wanneer het te druk wordt in de tuin? Dan worden de nieuwe bezoekers door of namens de tuineigenaar verzocht op gepaste afstand te wachten tot er mensen de tuin verlaten. 


Naast de afdeling Groningen zijn er binnen het rayon Groningen ook andere afdelingen die hun Open tuinen weekend door laten gaan. 
LET OP. Kijkt voor u op pad gaat op de website (Opentuinenestafettegroningen) om te zien welke tuinen open zijn. Vanwege Corona zijn er in binnen de andere afdelingen ook diverse tuinen die niet open zijn.